Welkom op de site van Kleinjan’s aardappelhandel B.V.

De eigentijdse aardappelmaaltijd!

Lekker makkelijk een smakelijke én gezonde maaltijd op tafel, gaat het best met aardappelen in de basisopstelling. Aardappelen verslaan pasta en witte rijst op alle fronten. Wat betreft de vele vezels, vitaminen en mineralen, en de gunstige energievoorziening, staat de aloude pieper glansrijk op nummer 1.

Natuurlijk heeft de wereldkeuken ons veel smakelijke variatie gebracht. Ook als het om de vertrouwde aardappel gaat, kunnen we daar wat van leren. Onze fantasie is de enige beperking - spannend koken kan uitstekend met deze voedingskampioen. Ook in smaak en opmaak, verdient de aardappel de hoofdrol in de maaltijd die hij wereldwijd heeft.
Aardappelen zijn een belangrijke vezelbron. Vezels dragen bij aan een gezonde darmfunctie, bevorderen een goed lichaamsgewicht en hebben een gunstig effect op ons cholesterol.

Het Voedingscentrum adviseert daarom dat we méér voedingsvezel tot ons nemen. Een maaltijd aardappelen voorziet al in een flink deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

Daarnaast zijn aardappelen een belangrijke bron voor de dagelijkse behoefte aan de vitamines B6 en C en de behoefte aan Kalium, dat de bloeddruk, de vochtbalans en de zenuwwerking verzorgt.
Goede zaak dus, dat de thuiskok de aardappel van Kleinjan weer
een hoofdrol geeft in zijn wereldkeuken

 

Terug naar nieuwsarchief